شفقنا رسانه_ رسانهها در جهان امروز دارای نفوذ بسیاری در میان شهروندان و جوامع هستند و به طبع آن، از قدرت بسیاری برای تاثیرگذاری در عرصههای مختلف برخوردار میباشند. یکی از این عرصه ها حضور رسانه ها و خبرنگاران در صحنه بین المللی است، امری مهم که می تواند علاوه بر ارتباط با جهان، پیام و اهداف و مواضع هر کشوری را به صدای جهانیان برساند. اما چه موانعی در مسیر بینالمللی شدن رسانه های ماست؟ مدیر مسئول خبرآنلاین معتقد است: مادامی که مسائل داخلی برای یک مدیر مهم است در نتیجه تلاش و هزینه و انگیزه ای برای حضور خبرنگار در مسیر بینالمللی ندارد. زمانیکه آموزش، زبان و نگاه مدیران را کنار هم قرار می دهیم مجموعه این ها نشان می دهد یا برای تربیت خبرنگار برنامه ای نداریم یا اگر برنامه داریم آن برنامه رسا و قانع کننده نیست و خبرنگار ما را جذب نمی کند.
لاسجردی درباره عوامل موثر برای حضور خبرنگار در مسیر بینالمللی به شفقنا رسانه می گوید: برای بین المللی شدن و خبرنگاری که بتواند در سطح کلان کار کند، مهم ترین عنصر آموزش است. ما در دوره های آموزشی چه در رسانه ها و چه در دانشگاهها، خبرنگار را برای مواجه شدن با بحران های بین المللی آماده نمی کنیم و کمتر کسی است که در این فضا خود را صاحب تجربه بداند.
او ادامه می دهد: نکته بعدی مهم در این مسیر،فراگیری زبان خارجی است که این مولفه، عنصر تعیین کننده ای در روابط خارجی است و خبرنگارانی که به زبان مسلط هستند در برقراری ارتباط با موانع کمتری روبرو هستند و می توانند حضور پررنگ تری در صحنه بینالمللی داشته باشند و ارتباطاتشان متداوم و دو طرفه می شود در نتیجه پیگیری هایشان هم زودتر به نتیجه می رسد.
این مدیر مسئول با اشاره به اهمیت نگاه و موضع مدیران رسانه می گوید: نکته بعدی، نگاه مدیران رسانه هاست. در موسسات خبری مدیران نقش مهمی در حضور خبرنگار در مسیر روابط بین دارند. مادامی که مسائل داخلی برای یک مدیر مهم است در نتیجه تلاش و هزینه و انگیزه ای برای حضور خبرنگار در مسیر بینالمللی ندارد. زمانیکه آموزش، زبان و نگاه مدیران را کنار هم قرار می دهیم مجموعه این ها نشان می دهد یا برای تربیت خبرنگار برنامه ای نداریم یا اگر برنامه داریم آن برنامه رسا و قانع کننده نیست و خبرنگار ما را جذب نمی کند.
لاسجردی درباره تفاوت نوع نگاه رسانه های دولتی و خصوصی برای حضور خبرنگاران در صحنه بینالمللی می گوید: اگر رسانه را حاکمیتی بدانیم قرائتشان از تحولات و حوادث و رویداد متفاوت از نگاه حرفه ای رسانه هاست. یکی از مشکلات ما در عرصه رسانه این است که رسانه های دولتی و حاکمیتی ما یک نوع قرائت خاص از رویدادها دارند که امکان دارد افکار عمومی آنرا بپذیرد یا نپذیرد. نکته بعدی تجربیاتی است که از چند رسانه های دولتی داریم، اینکه یا خبرنگار اعزام می کنند یا از خبرنگار محلی در مسیر بینالمللی استفاده می کنند، باید دقت کرد که خبرنگار محلی یا اعزامی ملاحظاتی دارند. آنچه برای اعزام خبرنگار مهم است، اینکه باید با فرهنگ و ادبیات آن کشور آشنا باشید برخی از همکاران ما ماموریت های خارجی را یک امر گذرا می ببینند نه برای کسب تجربه، نه برای حرفه ای شدن و نه برای یک سطح بالاتر.
لاسجردی تاکید می کند: باید نگاه کلان تری به تربیت خبرنگار در صحنه بینالمللی داشته باشیم در عین حال نباید از کنار اهمیت روابط خارجی به راحتی گذشت. ما در فضای ارتباط خارجی دچار ملاحظاتی هستیم و هر نوع ارتباطی را امنیتی می کنیم و حساسیت و سخت گیری هایی انجام می دهیم. وقتی هر نوع ارتباطی با ملاحظه و حساسیت همراه باشد، کمتر آن رابطه تدوام و استمرار خواهد داشت.
لاسجردی در پاسخ به این سوال که چه سیاست و اقداماتی می تواند به تقویت قدرت نرم کشورمان از طریق بین المللی شدن رسانه هایمان منجر شود؟ میگوید: تاکید اصلی من همچنان بر ارتباطات مناسب و ضابطه مند در صحنه بینالمللی است. تا زمانیکه در معرض رسانه های خارجی قرار نگیرید و با فرهنگ و اصول و ملاحظات آنها و دقت نظرها آشنا نشوید، نمی توانید از مسیر بین المللی و یا اعزام خبرنگار و خبرنگار محلی بهره ببرید.