شفقنا رسانه_ صفحه یک روزنامهها به عنوان ویترین در مقابل چشم خواننده است به همین جهت انتخاب تیتر، عکس و مطالب فرعی در این صفحه اهمیت زیادی دارد تا خواننده را به داخل متن بکشاند و همراه خود کند. در این گزارش سعی کردیم با نگاهی به روزنامههای امروز، آنهایی که دارای مطالب خوب و مخاطب محور و یا محل نقد و بحث هستند، مورد بررسی قرار دهد.
به گزارش شفقنا رسانه، «حاشیهنشینی زنان در اقتصاد» تیتر روزنامه دنیای اقتصاد است و در گزارشی به این سوال پاسخ داد که چرا زنان ایرانی در بازار کار کمتر از مردان دیده میشوند؟ این روزنامه نوشت:« بر اساس آمارهای بانک جهانی، ایران پس از افغانستان و عراق، پایینترین نرخ مشارکت اقتصادی زنان را در بین همسایگان خود دارد. در سال۲۰۲۴ نرخ مشارکت زنان ایرانی با کاهش یک واحد درصدی نسبت به سال۲۰۲۳ به حدود ۱۳.۵درصد رسید. این در حالی است که در همین سال نرخ مشارکت اقتصادی زنان در عربستان حدود ۳۴درصد، یعنی بیش از ۲برابر ایران بود. برخی سیاستگذاران معتقدند که نرخ مشارکت اقتصادی نمیتواند تصویر کاملی از وضعیت زنان در جامعه ایران ارائه دهد؛ اما بررسیهای «دنیایاقتصاد» نشان میدهد که عملکرد ایران در شاخصهایی مانند شاخص نابرابری جنسیتی و شاخص شکاف جنسیتی جهانی نیز وضعیت چندان بهتری ندارد. این عملکرد ضعیف، بیش از هنجارهای اجتماعی و فرهنگی، به سدهای قانونی و نهادی و نیز محدودیتهای ساختاری اقتصاد بازمیگردد؛ سدها و محدودیتهایی که کشوری مانند عربستان توانست با اصلاحات ساختاری مانند چشمانداز۲۰۳۰ بر آن چیره شود و مشارکت نیروی کار زنان را از ۱۵درصد در دهه۱۹۹۰ به ۳۰درصد در دهه۲۰۲۰ افزایش دهد.»
«معماری مالیات در دنیای رمزارزها» تیتر روزنامه اعتماد است که در گزارشی به بررسی تجربه کشورها در رابطه با مالیات بر رمز ارزها پرداخت و توضیح داد: «با ورود به عصر دیجیتال، رمزارزها نهتنها به عنوان ابزار مبادله، بلکه به عنوان یک فناوری تحولآفرین در ساختار پولی، بانکی و حتی حاکمیتی مطرح شدهاند. اگرچه رمزارزها مزایایی همچون تسهیل مبادلات، افزایش امنیت تراکنشها، کاهش هزینههای انتقال، حفظ نسبی ناشناس بودن کاربران و بهبود دسترسی عمومی به خدمات مالی را به همراه دارند، اما همزمان با مخاطرات و ریسکهای جدی نیز مواجهند. از جمله این مخاطرات میتوان به احتمال استفاده در فعالیتهای غیرقانونی مانند پولشویی، تامین مالی تروریسم، فرار مالیاتی و همچنین تهدیداتی برای ثبات مالی، حاکمیت پول ملی و تشدید نابرابری اقتصادی اشاره کرد. از اینرو، تدوین و اجرای چارچوبهای قانونی و مقرراتگذاری جامع و هوشمندانه در این حوزه، ضرورتی انکارناپذیر برای دولتها به شمار میرود. در این مسیر، مالیاتستانی یکی از ابزارهای کلیدی و چندمنظوره تنظیمگری محسوب میشود. اخذ مالیات از رمزارزها نهتنها به توزیع عادلانهتر درآمد و مهار سوداگری در این بازار کمک میکند، بلکه به دولتها امکان میدهد جریان داراییهای دیجیتال را شناسایی و کنترل کنند و زیرساختهای مالی خود را با مقتضیات اقتصاد دیجیتال تطبیق دهند.»