شفقنا رسانه_ صفحه یک روزنامهها به عنوان ویترین در مقابل چشم خواننده است به همین جهت انتخاب تیتر، عکس و مطالب فرعی در این صفحه اهمیت زیادی دارد تا خواننده را به داخل متن بکشاند و همراه خود کند. در این گزارش سعی کردیم با نگاهی به روزنامههای امروز، آنهایی که دارای مطالب خوب و مخاطب محور و یا محل نقد و بحث هستند، مورد بررسی قرار دهد.
به گزارش شفقنا رسانه، «ابرها هم برای قربانیان معدن گریستند» تیتر روزنامه اعتماد است که در گزارشی به بیان روایتی از همدردی معدنچیان «آزادشهر» با جانباختگان «معدنجو» پرداخت. این روزنامه نوشت: «۷ سال از فاجعه انفجار معدن «زمستان یورت» گذشته ولی مردم آزادشهر، هنوز در همدردی با قربانیان هر حادثه معدن زغالسنگ، اشکی هم برای جانباختههای «زمستان یورت» میریزند. راننده سواری هم، وقتی از زمستان یورت تعریف میکرد، دستمال پشت فرمانش را به گوشه چشمش کشید .«زمستان یورت به دلیل رعایت نشدن ایمنی منفجر شد. هر وقت قرار بود مسوول ایمنی برای بازرسی بیاد، پیمانکار زودتر از مسوول ایمنی وارد تونل میشد. امروز روی دیواره معدن چوب میزدیم، فردا میرفتیم، میدیدیم دیواره ریخته و چوب شکسته؛ چون چوب، پوسیده بود. جرات راه رفتن توی تونل رو نداشتیم. میگفتیم به ما حفاظ آهنی برای دیوارا بدین، میگفتن نداریم. بعد از انفجار معدن، گفتن باتری موتوری که بار زغال رو از تونل خارج میکرده باعث انفجار شده. موتور جابهجایی زغال، گازوییلی و کهنه بود ولی حاضر نبودن سیستم نو جایگزین کنن.»
«قصه پرغصه فراموشی» تیتر روزنامه شرق است که در گزارشی به آلزایمر و راهکارهای بهزیستی در دنیای امروز اشاره کرد. این روزنامه توضیح داد: «بیماری آلزایمر به عنوان شکل غالب زوال عقل، چالشهای جهانی درخور توجهی را ارائه میدهد. علتهای آن پیچیده و متنوع است و از ترکیبی از عواملی مانند افزایش سن، ژنتیک و محیط نشئت میگیرد. درک فعلی ما از آسیبشناسی آلزایمر شامل فرضیههای مختلفی است ازجمله کولینرژیک، آمیلوئید، پروتئین تاو، التهابی، استرس اکسیداتیو، یون فلزی، سمیت تحریکی گلوتامات، محور میکروبیوتا روده-مغز و اتوفاژی غیرطبیعی. با وجود این، آشکارکردن تأثیر متقابل بین این جنبههای آسیبشناختی و همینطور مشخصکردن آغازگرهای اولیه بیماری آلزایمر، نیاز به توضیح و تأیید بیشتر دارد. چندی پیش، برای تشخیص قطعی اینکه آیا یک بیمار مبتلا به زوال عقل به آلزایمر مبتلا شده یا نه، تنها راه این بود که یک کالبدشکافی برای وجود پلاک آمیلوئید و سایر علائم زوال در مغز انجام شود. در سالهای اخیر، آزمایشهای جدید میتوانند وجود آمیلوئید، پروتئین گویای آلزایمر و سایر علائم بیولوژیکی را مدتها قبل از شروع علائم تشخیص دهند. بهزودی ممکن است پزشکان با یک آزمایش خون ساده، تشخیص قطعی آلزایمر را حتی قبل از آشکارشدن علائم زوال عقل انجام دهند.»